Sopor

För er som inte vet hur det ser ut på min närmaste återvinningsstation kan jag meddela att detta hörn är skymt från vägen och om man tänker att detta är metall…då är den behållaren på rakt motsatta sidan. Vad säger det en detektiv? Jo, att personen som ställt allt detta här vet mycket väl att man ska ställa saker just här för att undvika att bli sedd. Man kan dra ännu en slutsats av denna bild. Personen/personerna i fråga har BIL. Och skulle mao ha åkt till rätt ställe med allt detta…på 10 min.

Jag hoppade på en ”nysvensk” eller vad nu ska säga om folk som inte är födda här och uppenbart inte talar språket flytande när han lämnade elsaker i pappkartong ovanpå metallbehållaren igår. För jag är så sjukt trött på att återvinna, jag var trött efter två nätter på båten ihop med maken och två av barnen, och jag var också sedan länge irriterad på att folk gör fel. Jag sa helt vänligt till honom att elsaker ska till återvinningen, inte sopen. Han invände att den var ny och att någon annan nu kunde njuta av den fantastiska prylen som han själv aldrig behövt (nej det sa han inte, inte med så många ord) men ni fattar, han ville vara snäll….och det är gott och väl. Så gör man i USA, man släpar ut sina gamla möbler åt andra att ta. Utanför porten alltså… och vips kan det hända att de har kånkats bort.

Men så gör vi ju inte här. Inte alla i vilket fall. Det slutade med att han packade in elprylen och barnen i bilen och drog iväg. När jag kom hem och berättade för maken om det hopplösa i att jag kämpar med att göra rätt flera timmar i veckan medan andra inte har fattat hur man gör fast de uppenbarligen åker för att återvinna saker istället för att kasta i hushållssoporna…så ha han: Han kanske inte VET. Och så är det kanske. Och om man betänker hur många som kanske inte VET saker om återvinning så borde kommunerna eller vilka som nu ansvarar för detta, säkerställa att den informationen går fram!? Eller, så ordnar vi det så att detta blir ett så hett eftertraktat enkelt jobb att en förare, två bärare åker funt i ELBILAR såklart, och samlar ihop det vi ställer utanför dörren hela tiden. För vi verkar ju ha ett outsinligt behov av att kasta grejer, till och med oanvända nya saker, dygnet runt.

Eller, ännu enklare? Ställ en person vid varje återvinningsstation som hjälper folk att göra rätt/informera så vi slipper nedsmutsningen och kan få saker att hamna rätt!?

Eller…ha övervakningskameror och höga bötesstraff för dem som gör fel…för nu blir det så att de som inte ska samla ihop spisar och elsaker ändå måste göra det. Jag tror nog att det blir dyrare för oss alla för säkerligen kickar en helt annan drygare taxa in då (jag gissar här men det är väl så jag skulle göra om jag var sopföretagare)…Eller, har ni bättre förslag?

Sen undrar jag, är det farligt att säga till folk om hur de ska sortera skräp? Hur arg kan någon bli om man lägger sig i? I mitt fall blev ingen arg, bara upplyst..

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen